Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019



Χριστούγεννα στην Αργεντινή

     
            Στην Αργεντινή ζούνε πολλοί χριστιανοί και περιμένουν με μεγάλη χαρά να έρθουν τα Χριστούγεννα. Κάνουν νηστεία μέχρι τα Χριστούγεννα και πηγαίνουν στην εκκλησία με τις οικογένειες τους. 
         Την περίοδο των Χριστουγέννων έχουν καλοκαίρι και γι αυτό και έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες πολύ νωρίς με το να στολίζουν τα σπίτια τους με πολύχρωμα φωτάκια και με λουλούδια με χρώματα πράσινα, χρυσά, κόκκινα και λευκά. Στολίζουν δένδρα από νωρίς όπως κι εμείς με μπάλες, γιρλάντες, κεριά και μικρά δώρα. Χρησιμοποιούν βαμβάκι για να μοιάζει με χιόνι το οποίο δεν μπορούν να έχουν σε αυτήν την περίοδο.
           
          Συνήθως έχουν οικογένειες με πολλά παιδιά και μαζεύονται το βράδυ μετά την εκκλησία σε σπίτια για να φάνε όλοι μαζί στον κήπο το παραδοσιακό γεύμα με την γαλοπούλα. Τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων ανάβουν πολύχρωμα φαναράκια από χαρτί που γεμίζουν τον ουρανό με χρώμα και φως. 

           Τα παιδιά της Αργεντινής έχουν σαν έθιμο να τοποθετούν ένα παπούτσι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο περιμένοντας τους Μάγους με τα δώρα. Οι Μάγοι φτάνουν στις 5 Ιανουαρίου που είναι επίσημη γιορτή για όλους.  
              
           Τα Χριστούγεννα είναι λοιπόν μια μεγάλη γιορτή για τους Αργεντινούς που αγαπούν πολύ να βρίσκονται με τις οικογένειες τους αυτήν την ημέρα. 
             
           
                               Ανδρέας Τρακελίδης
               
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου