Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Χριστούγεννα στην Ιταλία

Χριστούγεννα,μια γιορτή που δημιουργήθηκε για να έχουμε όλοι μια δικαιολογία να τρώμε γλυκά ότι ώρα θέλουμε...Πόσο ωραίο είναι να ξυπνάς το πρωί και να βλέπεις ένα δέντρο στολισμένο και τα λαμπάκια να αναβοσβήνουν ασταμάτητα...Η πιο ωραία γιορτή σε όλες τις χώρες,αλλά με διαφορετικά πρόσωπα...Τι γίνεται όμως στην Ιταλία?Πάμε να ανακαλύψουμε τα πάντα!


Στολισμόςα σπίτια διακοσμούνται με αλεξανδρινά, χριστουγεννιάτικα δέντρα,τη παραδοσιακή φάτνη και άλλα πολύχρωμα διακοσμητικά στολίδια όπως λαμπάκια και κεριά.''Κανόνας'' είναι πάντα τα λαμπάκια να είναι πολύχρωμα και ποτέ μόνο ένα και μονότονο χρώμα.Εκτός από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, σημαντικό σύμβολο των Ιταλών στον εορτασμό των Χριστουγέννων είναι και η φάτνη της γεννήσεως  που υπενθυμίζει τον Φραγκίσκο της Ασίζης, που ήταν ο πρώτος που δημιούργησε αναπαράσταση της ιστορίας των Χριστουγέννων με αγάλματα. Όλοι οι χαρακτήρες εκτός από το Βρέφος  τοποθετούνται στη φάτνη από τις 8 Δεκεμβρίου, ενώ το νεογέννητο τοποθετείται αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της 24ης Δεκεμβρίου.

Δώρα: Στις 6 Ιανουαρίου,φτάνει τη νύχτα (μεταξύ 5-6 Ιανουαρίου) η διάσημη Befana η παλιά καλή και φτωχή μάγισσα που έρχεται και τρώει καρύδια και μπισκότα που της άφησαν τα παιδιά και πριν πετάξει μακριά, τους αφήνει δώρα μέσα στις κάλτσες των δώρων, κάρβουνα για τα άτακτα παιδιά και γλυκά και παιχνίδια για τα φρόνιμα.

Έθιμα:Κάποιοι συνηθίζουν να νηστεύουν στις 23 και 24 Δεκεμβρίου και μετά γιορτάζουν με ένα παραδοσιακό γεύμα αμέσως μετά τη Λειτουργία. Στις 25 Δεκεμβρίου μετά το παραδοσιακό μεσημεριανό γεύμα, τα παιδιά συνηθίζουν να φτιάχνουν και να λένε  ποιήματα στην οικογένεια και στους συγγενείς τους και αυτοί τους δίνουν  μικρά χρηματικά δώρα.

Φαγητό:Ψητή γαλοπούλα με μανιτάρια είναι ένα αγαπημένο φαγητό των Ιταλών.Χαρακτηριστικό φαγητό της Ιταλίας είναι ένα γλυκό ψωμί που ονομάζεται Πανετόνε και όπως λένε όλοι είναι ζυμωμένο 3 φορές και πολύ αφράτο.
perierga.gr - Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα πιάτα στον κόσμο!Αποτέλεσμα εικόνας για πανετόνεΜαρίνα Βλαχοπούλου
Αποτέλεσμα εικόνας για Χριστόυγεννα στην ιταλια΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου