Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

                                         Τα  Χριστούγεννα στην Αμερική              

  Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που γιορτάζεται σε όλων των κόσμο,κάθε χώρα όμως έχει τον δικό της τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων.
  Τα Χριστούγεννα στην Αμερική όμως είναι κάτι το ξεχωριστώ διότι είναι η πιο όμορφη εποχή του έτους.Η Νέα Ύορκη είναι κάτι το μοναδικό για να νιώσει κανείς όλο το εορταστικό κλιμα σε όλο του το μεγαλείο.
  ΕΘΙΜΑ: 
  Σε κάθε σπίτι στολίζουν πολύ μεγάλα δέντρα, σε κάθε δέντρο στολίζουν ένα στολίδι σε σχήμα πίκλας που είναι καλά κρυμμένο στο δέντρο και όποιος το βρεί θα έχει καλή τύχη όλο τον επόμενο χρόνο.
xristougenna 5                                                                                                                                                                                                                                                                       









Επίσης κάνουν μεγάλη παρέλαση την ημέρα των ευχαριστιών του Macy's στην παρέλαση υπάρχουν γιγάντια μπαλόνια,σκηνές αρμάτων,balloonicles που ετοιμάζονται να κάνουν το εντυπωσιακο ντεμπούτο τους....τον snoopy ντυμένο αστροναύτη.




 ΦΑΓΗΤΑ:
 'Οπως είναι γνωστό σε όλους το έθιμο της Αμερικής είναι η γαλοπούλα την οποία την κάνουν γεμιστη.Η γέμιση διαφέρει απο σπίτι σε σπίτι ανάλογα με τα γούστα του καθενός .Κλασικοί συνδιασμοί είναι το καλαμποκόψωμο,σέλερυ και κρεμμυδια ή φασκόμηλο,κομματάκια λουκανικο και κομματάκια ψωμί.     
 
 ΣΤΟΛΙΔΙΑ:
Tα στόλιδια τους είναι στα περισσότερα σπίτια κόκκινα γιατί συμβολίζει την τύχη για την επόμενη χρονιά και αυτο που τους κάνει ξεχωριστούς είναι ο φωτισμός στα δέντρα τους και σε όλο το σπίτι και το εσωτερικό και το εξωτερικό.Η Αμερική έχει τα περισσότερα λαμπάκια σε όλων των κοσμο με ποσοστό 50% περισσοτερο.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου