Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Σχολεία του κόσμου

     Γειά σας!  Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω ένα Κορεάτικο σχολείο. Είναι αρκετά διαφορετικό μα πιστεύω πως αξίζει να το παρουσιάσω.
       Τα δημοτικά στην Κορέα είναι 6 χρόνια. Όπως με λίγα λόγια εδώ στην Ελλάδα. Πηγαίνουν σχολείο 220 μέρες , που είναι χωρισμένες σε δύο μέρη. Το πρώτο αρχίζει τον Μάρτιο και τελειώνει τον Ιούλιο , ενώ το δεύτερο είναι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον  Φεβρουάριο. Κάνουν διακοπές και όταν έχουν γιορτές , όπως τα Χριστούγεννα και στην Τσούσεοκ (γιορτή ευχαριστιών). 
       Έχουν 9 βασικά μαθήματα και προσθέτουν άλλα 3 στην Πέμπτη και στην Έκτη δημοτικού. Τα Αγγλικά γι'αυτούς  αρχίζουν στην Τρίτη δημοτικού. Οι τάξεις παλιότερα χωρίζονταν αγόρια με κορίτσια , τώρα όμως αυτό έχει αλλάξει και είναι μεικτές τάξεις , εκτός από κάποια σχολεία. 
       Το σχολείο ξεκινάει στις οκτώ το πρωί. Κάθε μάθημα διαρκεί 50 λεπτά . Υπάρχει ένα μεγάλο διάλειμμα που κρατάει μισή ώρα περίπου και μετά ένα ακόμα που χτυπάει στις 12 το μεσημέρι . Το δεύτερο διάλειμμα κρατάει μια ώρα για τους μαθητές να φάνε μεσημεριανό . Μπορούν να πάνε στον σπίτι τους για να φάνε αλλά υπάρχει χώρος που μπορούν να φάνε. Επιστρέφουν στο σχολείο στις μια και συνεχίζουν το διάβασμα μέχρι τις 4 ή τις 4 και μισή.Καθημερινά διαβάζουν στην βιβλιοθήκη και όσοι έχουν μια υπεύθυνη δήλωση μπορούν να πάνε στην πισίνα για κολύμπι.
      Φοράνε στολές με καρτελάκι που γράφει το όνομα τους. Τα κορίτσια φοράνε άλλη στολή ενώ τα αγόρια άλλη. 
      Στις τάξεις τους έκτος από τον άσπρο πίνακα έχουν ένα κάδρο με την Κορεάτικη σημαία.


   Αυτά είχα να πω για τα Κορεάτικα σχολεία. Έχουμε κάποιες διαφορές με αυτά μα και αυτά έχουν διαφορές με τα δικά μας.



Σοφία Βασιλειάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου