Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Γυναίκες Ηπειρώτισσες

     Γυναίκες από την Ήπειρο... Ό,τι και να πεις είναι λίγο γι' αυτές. Το τι έχουν κάνει για την πατρίδα μας είναι παραπάνω από αρκετό. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ηπειρος 1940 γυναικεςΌλες οι γυναίκες πήγαιναν στους στρατιώτες μάλλινα κασκόλ , μπλούζες , τσουράπια . Τα πάντα για να μην κρυώνουν οι στρατιώτες. Για να μαζέψουν μαλλί έκαναν συναλλαγές οι Έλληνες μεταξύ τους για το καλό των στρατιωτών . 

Αποτέλεσμα εικόνας για ηπειρος 1940 γυναικεςΑυτές που βοηθούσαν δεν ήταν μόνο οι νέες. Βοηθούσαν όλες! Από την πιο μεγάλη μέχρι την πιο νέα , όλες για τον ίδιο στόχο . Πήγαιναν σταφίδες , ψωμιά , σπόρια στους στρατιώτες , νύχτα και μέρα. Ο χρόνος δεν μετρούσε για εκείνες . Τι μέρα , τι νύχτα αυτές δεν σταματούσαν να τους βοηθάνε . 

Πήγαιναν ό,τι μπορούσαν για να τους κρατήσουν ζεστούς με γεμάτο στομάχι για να πολεμήσουν. 

Όταν οι άνδρες τους , μπαμπάδες τους έφευγαν για τον πόλεμο δεν έκλαιγαν. Ίσα ίσα τους έλεγαν "η παναγία μαζί σου , άντε να νικήσετε!" . Αλλά που να ήξεραν πως δεν έφταναν μόνο εκείνοι. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ηπειρος 1940 γυναικες

Γυναίκα να κρατάει όπλο για να σκοτώσει τον εχθρό , άλλη στο άλογο να κρατάει πανέρια με φανέλες και μπλούζες , ενώ άλλη να προσπαθεί να βοηθήσει. 

Πιστεύω ότι και αυτές με τον τρόπο τους βοήθησαν σε αυτόν τον πόλεμο για να έχουμε μια ελεύθερη πατρίδα.


ΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου