Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Φαγητά που χάνονται

Υλικά:
Για την ζύμη


30 γραμ. μαγιά
Μισό ποτήρι χλιαρό νερό
Μισό ποτήρι χλιαρό γάλα
Μία και μισή κουταλιά ζάχαρη 
Ένα κουταλάκι αλάτι
Δύο κουταλιές βούτυρο 
Ένα αυγό
750 γραμ. αλεύρι

Για τον πουρέ πατάτας




Πέντε πατάτες (όχι και τόσο μεγάλες)
Μισό ποτήρι γάλα
άνηθο
Δύο κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση:

  1. Πάρτε μαγιά όσο 1 μεγάλο καρύδι, βάλτε τη σε μια λεκάνη και διαλύστε τη με το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη και αφήστε το να βγάλει φουσκάλες.

  2. Προσθέστε το γάλα, το αλάτι, 2 κουταλιές βούτυρο και το αυγό. Ανακατέψτε τα καλά και προσθέστε το αλεύρι ζυμώνοντας καλά.Τη σκεπάζετε μέχρι να φουσκώσει. Μετά ζυμώνετε να φύγει ο αέρας και τη χωρίζετε σε μικρά μπαλάκια και τα σκεπάζετε να μείνουν γύρω στα 15 λεπτά.

  3. Ανοίξτε τα μπαλάκια σε σχετικά λεπτά φιλαράκια.Βάλτε τον πουρέ πατάτας και κλείστε το καλά για να μην φύγει η γέμιση.

  4. Τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.Βγάλτε τα και αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι. Σερβίρονται ζεστά.


    Για τον πουρέ:

    Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν. Τις πατάτε με ένα πιρούνι ή κουτάλι προσθέτοντας το βούτυρο, το γάλα και τον άνηθο.

    ΚΑΛΉ  ΌΡΕΞΗ! 

    Σοφία Β.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου