Περέκ
Υλικά:
6 Φύλλα
Ελαιόλαδο ή αγνό βούτυρο
Τυρί
Κασέρι
Εκτέλεση:
Λαδώνουμε το τηγάνι και το θερμαίνουμε ελάχιστα (χωρίς να καεί). Γεμίζουμε ένα ταψί με νερό για να βρέξουμε τα φύλλα. Βουτάμε 3 φύλλα περέκ ένα ένα για 5 δευτερόλεπτα πριν τα τοποθετήσουμε στο τηγάνι. Τα στραγγίζουμε και αφού τα βάλουμε στο τηγάνι απλώνουμε την γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και βάζουμε άλλα 3 καλά βρεγμένα φύλλα από πάνω. Με ένα πιάτο αναποδογυρίζουμε την πίτα και αφού βάλουμε λίγο ακόμα λάδι στο τηγάνι την ξανατοποθετούμε ώστε να ροδίσει και από την άλλη μεριά.
Ανδρέας Τρακελίδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου