Στην περίοδο της κατοχής,που οι περισσότεροι Έλληνες ήταν φτωχοί, έφτιαχναν φαγητά με βιταμίνες για να μπορούν να είναι δυνατοί. Ένα από αυτά είναι το Μπλουγούρι και τραχανάς . Στην Ύπαιθρο το Μπλουγούρι που είναι γνωστό ως πλιγούρι και ο τραχανάς ήταν το ποιο γνωστό ζυμαρικό εκείνη την εποχή. Το πλιγούρι είναι δημητριακό από σιτάρι και ο τραχανάς, ξινός ή γλυκός είναι ζυμαρικό φτιαγμένο με αλεύρι και γάλα ή γιαούρτι. Αυτό το φαγητό έχει χαθεί στις σύγχρονες κουζίνες αλλά στις παλιές έχει παραμείνει με την ίδια παραδοσιακή συνταγή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου