Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι οικογένειες συχνά γιορτάζουν τα Χριστούγεννα μαζί κι έτσι μπορούν να δουν ο ένας τον άλλο να ανοίγουν τα δώρα τους! 
   Όπως συνήθως και οι οικογένειες στην Αγγλία έχουν Χριστουγεννιάτικο δέντρο (αλλά κάποιες έχουν και τρία) στο σπίτι τους. Ο στολισμός του δέντρου είναι συνήθως οικογενειακή υπόθεση με τους πάντες να βοηθούν. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το πιο δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας του Πρίγκιπα Άλμπερτ, τον σύζυγο της Βασίλισσας Βικτόρια.  Ο Άλμπερτ ήταν Γερμανός αλλά και με αυτά μπόρεσε να είναι καλός με έναν τρόπο:να φέρει στην Αγγλία τα Χριστούγεννα. 
   Τα περισσότερα χωριά,πόλεις είναι στολισμένα με Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.
 Σαν πολλές χώρες τα Nativity Plays και το Carol είναι επίσης είναι πολύ διάσημα.
   Τα παιδιά πιστεύουν ότι ο Άη Βασίλης αλλιώς ο πατέρας των Χριστουγέννων αφήνει στα παιδιά τα δώρα στο τζάκι ή στις κάλτσες. Τα παιδιά συνήθως αφήνουν κάτι σαν λικέρ στον Άγιο για το πιεί όταν τους επισκεφτεί. 
   Wassailing: είναι ένα παλιό έθιμο που δεν πολυυπάρχει σήμερα.
    Boxing day: είναι ένα έθιμο που ξεκίνησε από την Αγγλία και τώρα είναι ως έθιμο σε όλες τις χώρες.
    Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι γίνεται συνήθως νωρίς το απόγευμα ή το μεσημέρι.Τα φαγητά που τρώγονται αυτή την ημέρα είναι: γαλοπούλα, λαχανικά, καρότα και φασόλια,κάποιες φορές μπέικον και σάλτσες. Συχνά σερβίρονται με σάλτσα από κρανμπερις. Για τέλος το γλυκό είναι η Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα. Η πολύ σοκολάτα τρώγεται πολύ επίσης. Trifle είναι επίσης ένα δημοφιλής γλυκό των Χριστουγέννων.
    Αυτά ήταν τα έθιμα και οι παραδόσεις της Αγγλίας. Ελπίζω να σας άρεσε εγώ πάντως ταξίδεψα στην Αγγλία μέσα από αυτές τις πληροφορίες.


                                           Αναστασία Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου