Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Επιστημονική φαντασία με οδηγό... ένα αυγό

   Την περασμένη εβδομάδα η κυρία μας έβαλε έναν ακόμα διαγωνισμό. Το θέμα αυτή τη φορά ήταν να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο με απλά υλικά που θα φέρναμε από το σπίτι, ώστε όταν αυτό θα συγκρουόταν με τον τοίχο να μην σπάσει ο οδηγός που ήταν μέσα σε αυτό.
    Στην αρχή η κυρία μας χώρισε σε ομάδες.
Εγώ ήμουν ομάδα με την Μαρίνα. Η κάθε ομάδα λοιπόν έπρεπε να το φτιάξει στις ώρες που ήμασταν στο σχολείο. Δεν είχαμε και πολλές μέρες να σκεφτούμε τι θα φτιάχναμε μέχρι την Τετάρτη όπου θα γινόταν ο διαγωνισμός.
    Όταν έφτασε η Τετάρτη τις πρώτες δύο ώρες η κάθε ομάδα μάζεψε τα υλικά που χρειαζόταν και περίμενε να τους δώσει η κυρία την άδεια να αρχίσουν. Προτού ξεκινήσουμε ακούσαμε τους κανόνες και πόσο θα βαθμολογιθούμε ανάλογα με αυτό που θα κάναμε. Είχαμε περίπου 2 ώρες στη διάθεσή μας για να βγάλουμε κάτι καλό και πρωτότυπο. Ευτυχώς όλοι μας τελειώσαμε στον χρόνο μας νωρίς και κάνεις μας δεν τελείωσε αργότερα.
    Στο τέλος βάλαμε όλα τα αυτοκίνητα σε ένα τραπεζάκι και ο καθένας περίμενε την σειρά του για να διαγωνιστεί. Σε κάποιους το αυτοκίνητο αναποδογυρισε με αποτέλεσμα να ραγισει λίγο το αυγό και σε άλλους όχι . Έπειτα μας έβαλαν βαθμούς οι κυρίες μας και έτσι ο διαγωνισμός τελείωσε.
    Εγώ με την ομάδα μου βγήκαμε τρίτοι στην κατάταξη, αλλά δεν μας πείραξε καθόλου γιατί το διασκεδάσαμε και αυτό είναι που μετράει. Περάσαμε πολύ ωραία ωραία. Μου άρεσε αυτή η εμπειρία και θα ήθελα να το ξανακάνουμε!!!
                                                 
                                                   Υ. Γ   Μαρίνα,
                                                       την επόμενη 
                                                    φορά πρώτες!!!


   
                   
                                    Μαγδαληνή Ιωαννιδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου