Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

                                                              ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Στις 30 Ιανουαρίου κάθε χρόνο γιορταζούμε τους τρείς Μεγαλους Πατέρες και Δασκάλους τις εκκλησίας μας,τον Μέγα Βασίλειο,τον Γρηγόριο τον θεολόγο και τον Ιωαννη τον Χρυσόστομο,οι οποιοι είναι προστάτες των γραμμάτων και της εκπαιδεύσης και  γιορτή των δασκάλων και των μαθητών.
Πήγαν σε πολλές περιοχές για διδάξουν την Χριστιανική Θρησκεία και για τον λόγο αυτο τους όρισαν προστατες των γραμμάτων.
Ήταν άνθρωποι μορφωμένοι, σοφοί δάσκαλοι, φημισμένοι ρήτορες και συγγραφείς. Πρόσφεραν πάρα πολλά στα γράμματα, διαθέτοντας ολόκληρη  την περιουσία τους.
Χριστιανική είναι, γιατί και οι τρεις ήταν ευσεβείς Ιεράρχες, επιφανείς θεολόγοι, με κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπικό έργο, που διέθεσαν τη ζωή τους στην πίστη τους για το Χριστό.
Οι Τρεις Ιεράρχες έδειξαν με τη ζωή και το έργο τους ότι  η πίστη προς το Θεό και η αγάπη προς το συνάνθρωπο συμβαδίζουν. Νοημάτισαν τον αρχαίο κλασικό κόσμο και διέσωσαν αξίες με πανανθρώπινο περιεχόμενο.
Οι ίδιοι είναι και θα είναι οδηγοί προς την αληθινή γνώση και μόρφωση, αγαθά πρότυπα κάθε νέου ανθρώπου. ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου