Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Πριν 2019 χρόνια στην Ναζαρέτ ζούσαν ο Ιωσήφ και η Μαρία. Η Μαρία είχε μεγαλώσει σε μία εκκλησία . Ο Ιωσήφ ήταν ένας πολύ πιστός άνθρωπος και για αυτό ο Θεός τον ανέθεσε υπό την προστασία της Μαρίας. Κάποια στιγμή ανακοίνωσαν ο,τι όλοι οι κάτοικοι της πόλης έπρεπε να κάνουν απογραφή και να γυρίσουν στον τόπο όπου γεννήθηκαν. Έτσι λοιπόν ο Ιωσήφ με την Μαρία ξεκίνησαν για την Βηθλεέμ . Ήταν χειμώνας και η Μαρία ήταν στην περίοδο που θα γεννούσε. Φοβόταν να ανέβει σε άμαξα επειδή κουνούσε πολύ έτσι λοιπόν ο Ιωσήφ σκέφτηκε να πάνε στην Βηθλεέμ με ένα γαϊδουράκι Μπορεί να πήγαινε αργά και να τους προσπερνούσαν οι άμαξες αλλά κατάφεραν να φτάσουν . Ήταν βράδυ όταν κατέφτασαν στην πόλη . Ξεκίνησαν λοιπόν να ψάχνουν για πανδοχείο όμως δεν υπήρχε τίποτα . Όλα τα δωμάτια ήταν πιασμένα . Κάποιοι κάτοικοι τους είπαν για ένα πανδοχείο σχεδόν έξω από την πόλη αλλά κι εκεί που πήγαν δεν βρήκαν τίποτα.Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού όμως τους είπε ο,τι είχε μόνο τον στάβλο που μόλις σήμερα είχε καθαρίσει. Και οι δυο δέχτηκαν και έτσι τους οδήγησε στον στάβλο. Η Μαρία γέννησε στον στάβλο και επειδή δεν είχε κάτι για να ζεστάνει το μωρό το έβαλε μέσα στην φάτνη . Η παράδοση λέει ο,τι τα ζώα από μόνα τους πήγαν κοντά στο μωρό για να το ζεστάνουν . Λίγο πιο μακριά τρεις βοσκοί καθόντουσαν και πρόσεχαν τα πρόβατά τους. Λένε ο,τι ο ένας από αυτούς είδε κάποια στιγμή στον ουρανό μία σκάλα κι από πάνω της  να κατέβαιναν άγγελοι . που έψελναν <<Γεννήθηκε ο βασιλιάς του κόσμου.>>
Ο βοσκός ξύπνησε τους άλλους δύο και ξεκίνησαν να βρουν τον Χριστό. Του πρόσφεραν δυο μωρά προβατάκια ως δώρο. Κάπου πιο μακριά στην Ανατολή τρεις σπουδαίοι μάγοι (αστρονόμοι)είδαν ένα παράξενο αστέρι .  Ένας άγγελος κατέβηκε από τον ουρανό και τους είπε : Γεννήθηκε ο  βασιλιάς του κόσμου . Οι μάγοι ξεκίνησαν λοιπόν να πάνε να βρούνε ον Χριστό και να το προσκυνήσουν.
Αποτέλεσμα εικόνας για γεννηση του χριστουΤα δώρα τους ήταν χρυσάφι σμύρνα και λιβάνι . Όταν έφτασαν στην πόλη ο βασιλιάς της κατοικίας εκείνης ο Ηρώδης θέλησε να τους γνωρίσει. Τους ρώτησε τι θέλουν εδώ και του είπαν ο,τι ήρθαν για να προσκυνήσουν ένα μωρό που θα γίνει βασιλιάς. Εκείνος φοβήθηκε ο,τι θα του έπαιρνε τον θρόνο  έτσι τους είπε όταν θα γυρίσουν να περάσουν να του πουν που μένει για να πάει να τον προσκυνήσει κι  εκείνος. Οι μάγοι δέχτηκαν και συνέχισαν τον δρόμο τους . Όταν γυρνούσαν για να πουν και στον βασιλιά που έμενε τους σταμάτησε ένας άγγελός και τους είπε ο,τι ο βασιλιάς δεν είχε καλό σκοπό στον νου του και ο,τι έπρεπε να φύγουν από έναν άλλο δρόμο . Οι μάγοι υπάκουσαν κι έφυγαν . Άγγελοι πήγαν να προειδοποιήσουν την Μαρία ο,τι δεν ήταν ασφαλείς κι ο,τι έπρεπε να φύγουν από εκεί . Την επόμενη μέρα ο Ιωσήφ με την Μαρία μάζεψαν τα πράγματά τους  κι έφυγαν. Στο μεταξύ  ο  Ηρώδης έδωσε  διαταγή  στον στρατό να σκοτώσουν όλα τα μωρά από ένα εώς τρία ετών .Χιλιάδες μωρά σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα. Ο Χριστός από τότε έζησε και μεγάλωσε στην Ναζαρέτ .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου