Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

''Μαμά'' μια λέξη πολλές σημασίες

         Όλες οι μανούλες του κόσμου που μάχονται για να γεννήσουν ένα παιδάκι και να το φέρουνε στον κόσμο. Όλες οι μανούλες που κάνουνε ότι και αν περάσει απ΄το χέρι τους για να ευχαριστήσουν και να κάνουνε χαρούμενο το παιδάκι τους.
Όλες οι μανούλες που χαίρονται πενταπλά με την χαρά του παιδιού τους. Οι μαμάδες, μας προσφέρουνε στέγη,ύπνο,φαγητό,παιχνίδι,ζεστασιά και πολλά άλλα που καθώς μεγαλώνουμε δεν τα βλέπουμε. Θυμηθείτε λίγο την πρώτη λέξη που οι περισσότεροι είπατε...Μαμά ήτανε.
    Υπάρχουν πολλές άστεγες μανούλες εκεί έξω και ενώ μπορούμε δεν κάνουμε τίποτα... Φανταστείτε τις μανούλες στην Αφρική να βλέπουν τα παιδιά τους σκελετομένα να είναι έτοιμα να πεθάνουν και να μην μπορούνε να κάνουνε τίποτα.
Υπάρχουν αντιθέτως μανούλες που είναι μόνες τους και καλύπτουν όλες τις ανάγκες τον παιδιών τους. Όσες φορές μπορεί να μαλώνει με την μαμά του είναι για το καλό του η μαμά κάτι ξέρει ή νιώθει και το αμφισβητούμε. Ορισμένες φορές η μαμά ξέρει κάτι παραπάνω.
      Η μανούλα μας είναι ο άνθρωπος που μας γέννησε και μας έβγαλε στον έξω κόσμο οπότε πρέπει να την σεβόμαστε και να της μιλάμε ωραία.
     Η μαμά είναι η μαμά μας και ότι και αν γίνει αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.                                                                                                                                                           ''Να εκτιμάτε αυτά που έχετε γιατί θα τα χάσετε και αυτά.''
Νεφέλη Βουγιούκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου