Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Οι εκλογές στην τάξη

   Σε μια κοινωνία υπάρχουν νόμοι, δικαιώματα σεβασμός ο ένας στον άλλο και υποχρεώσεις. Όλα πρέπει να τηρούνται γιατί υπάρχουν και συνέπειες. Ένα από τα δικαιώματα του κάθε πολίτη σε μια κοινωνία, είναι να μπορεί να ψηφίσει στις εκλογές, είτε για το ποιος θα εκλεγεί πρωθυπουργός, είτε Βουλευτής κτλπ.
Με λίγα λόγια να υπάρχει δημοκρατία. Είναι κάτι πολύ σπουδαίο αλλά και δίκαιο για όλους.
   Έτσι λοιπόν κι εμείς ως κοινωνία της τάξης, τα τελευταία δύο χρόνια κάνουμε εκλογές. Ψηφίζουμε για το προεδρείο της τάξης, που αποτελείται από τον πρόεδρο, ο οποίος αποφασίζει για την τάξη και ότι θέλει να προτείνει το συζητάει με τους υπόλοιπους, τον γραμματέα που σημειώνει διάφορα σημαντικά πράγματα και τον ταμεία που συγκεντρώνει τα χρήματα που δίνουμε εβδομάδα για να αγοράσουμε πράγματα που θέλουμε για την τάξη μας. Πριν βγει όμως το προεδρείο χρειάζεται να ψηφίσουμε για να είναι δίκαιο. Αυτοί που θα βάλουν υποψηφιότητα, γράφουν ένα λόγο και την ημέρα που είναι οι εκλογές, τον παρουσιάζουν στους υπόλοιπους. Αφού τελειώσουν όλοι, αρχίζει η ψηφοφορία. Ο καθένας μυστικά ψηφίζει τα άτομα που θέλει να βγουν και έπειτα ρίχνει την ψήφο του στην κάλπη. Στη συνέχεια αρχίζει η καταμέτρηση. Τα τρία άτομα που έχουν τις περισσότερες ψήφους, μπαίνουν στο προεδρείο.
    Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουμε για την δημοκρατία, πως λειτουργεί, μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε και αργότερα να ενταχθούμε στην κοινωνία των μεγάλων.


                                   Μαγδαληνή Ιωαννίδου
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου