Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Πασχαλινά Φαγητά

                                                  Πασχαλινά Φαγητά
Την μεγάλη εβδομάδα η νηστεία του τελειώνει και αρχίζει η ετοιμασία του γιορτινου τραπεζιού. Την μεγάλη πέμπτη διαλέγουμε αυτά άριστης ποιότητας, τα στολίζουμε με κόκκινα χρώματα και είναι έτοιμα για τσουγκρισμα της Λαμπρής. Παλαιότερα τα αυγά τα έβαφαν με ξύδι, νερό και φλούδες από κρεμμύδι. Επίσης ετοίμαζαν ψωμί ζυμωτό. Το Μ. Σάββατο μετά την Ανάσταση και αφού άναβαν τις λαμπάδες με το Άγιο φως που το μεταφέρουν σπίτι τους, τρώνε την παραδοσιακή μαγειρίτσα και υποστηρίζουν με τα αυγά που έχουν ήδη ετοιμάσει από την Μ. Πέμπτη. Η μαγειρίτσα είναι μια σούπα με χορταρικά, συκωταρια ,έντερα και αυγολέμονο. Βέβαια ο Πρωταγωνιστής της Λαμπρής είναι το σουβληστο αρνί ή Κατσίκη ανάλογα με την επιθυμία του καθενός. Έτσι την Κυριακή του Πάσχα κάθε οικογένεια περιμένει καρτερικά να γευτεί της λιχουδιές που έχει ετοιμάσει με χορό και με τραγούδι...που ακολουθούν του ς φίλους, τις παρέες, την οικογένεια, όλα αυτά μαζί κάνουν το πασχαλινό τραπέζι κάτι τόσο ξεχωριστό.
                                        ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!


Λαζαρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου